Maandag

gevulde paprika,s met zoete noten en rijst


Bereidingsduur: 40 minuten
Kosten: € 8.25
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Wo  Do  Vr  Zo 

Dinsdag

konijn op zijn limburgs


Bereidingsduur: 40 minuten
Kosten: € 9.75
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Wo  Do  Vr  Zo 

Woensdag

Pasta met spinaziesaus en gerookte zalm


Bereidingsduur: 25 minuten
Kosten: € 10,50
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Wo  Do  Vr  Zo 

Donderdag

Asperges met beenham en gepocheerde eieren


Bereidingsduur: 25 minuten
Kosten: € 12,00
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Wo  Do  Vr  Zo 

Vrijdag

kip van de Antillen


Bereidingsduur: 60 minuten
Kosten: € 6.75
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Wo  Do  Vr  Zo 
radio10-logo
 

Blog

woensdag 25 maart

Wat ben ik blij met modern voedsel.

In het Volkskrant magazine van 21 maart staat een artikel over het paleo dieet. Hogleraar Frans Kok gaat in op de voedingswaarde van dit dieet. In tegenstelling tot wat in het artikel staat, zijn granen het meest genuttigde voedsel in de hele prehistorie, Otzi, de gletsjermummie, had ze ook gegeten.
Vlees daarentegen was er nauwelijks, aangezien wild zich niet makkelijk laat vangen en er geen megastallen of winkels waren. Thomas Mons heeft in een groepje negen dagen op de wijze van de ijzertijd geleefd in het Eindhoven museum, met een correct dieet. Dit bestond uit granen, wat gedroogd vlees en wintergroenten.
Ik kan u verzekeren dat hij na een week ontzettend blij was om weer modern voedsel te eten.
Ik begrijp de aversie tegen het moderne dieet van nu niet,
er is toch een reden dat de gemiddelde mens in die tijd niet ouder dan 35 jaar werd.

groet

Arjen zeevenhooven

 

zondag 21 december 2014

Terugblik en 2015,

 

Het was voor mij persoonlijk een prachtig jaar. Gezond, gelukkig, lieve mensen om mij heen en leuke opdrachten.
Bij Albert Heijn barsten wij van de energie en gaan wij een geweldig jaar tegemoet. Samen met het culinaire team maken wij de producten in winkel nog beter en lekkerder. Als smaakexpert en productontwikkelaar houd ik mij dagelijks bezig met alles dat met eten te maken heeft bij Appie.

Voor Young Perfect in Breda train ik de koks die in de XL winkels werken. Altijd beter en altijd lekkerder. Fijne mensen die altijd klaar staan, dus heb je inspiratie nodig voor een lekker gerecht? Kom bij ons langs, proeven en babbelen. Altijd welkom!

Fijne kerst en alvst een gelukkig nieuwjaar!

groet

Arjen

2 november

Bizar weertje!

Daar loop je dan. Prachtige zondag middag in de zon, polootje aan, beetje slenteren door het bos en wat bijkomen van de drukke week die al weer achter mij ligt. Afgelopen donderdag was ik een dag in Londen om een aantal winkels te bekijken. Ontbijten bij Jamie Oliver en daarna met de benenwagen door de stad om Wholefood, Tesco, Harrods, waitrose en andere prachtige food concepten te bekijken en hier en daar een ideetje te jatten. Londen is de stad van het grote geld en de prachtigste winkels, wel een beetje van de gekke hier en daar. Kilootje broccoli voor 7 pond!!  Geef mij dan de appie maar met witlof voor € 0.49 per pond.

fijne week

groet

Arjen

woensdag 22 november

lekker zelf koken

Leuk dat heel holland bakt. Albert Heijn staat vol met de mooiste bak producten. Hebben jullie het appeltaart pakket al geprobeerd? Echt de mooite waard! Voor 5 euro heb je de hele middag lol, gezellig samen bakken en daarna met zijn allen snoepen van warme zelf gebakken appeltaart.

Zelf koken is leuk en als je niet zo zeker van je zaak bent.. probeer de pakketten maar eens.Courgette champignonsoep, stoofperen, paprika tomatensoep, erwtensoep. Allemaal van die gerechtjes die niet iedereen even uit de losse pols bereid.

groet

Arjen

10 oktober

De draad oppakken

Arjenkookt gaat verder met het publiceren van nieuwe recepten, ik ben even uit de lucht geweest. jammer genoeg zijn de dagelijkse uitzendingen op radio 10 gestopt, vandaar het oponthoud. Ik ga het niet ingewikkelder maken dan het is, lekker koken voor een klein bedrag, eenvoudige dagelijkse gerechten die de avond maaltijd een beetje opvrolijken. De recepten zijn altijd voor 4 personen. papa, mama en 2 kinderen, mama, mama, of papa, papa mag ook, of wat voor samenstelling dan ook.

Natuurlijk koop ik alles bij Albert heijn. het blijft wat mij betreft de beste supermarkt van Nederland (en Belgie) en ook voor de kleine beurs kan je er heel goed terecht. AH basic is vaak goedkoper en net zo goed als Aldi en Lidl.