radio10-logo
 

Blog

september 2015

Beste Lezer,

De tijd vliegt voorbij en de trends komen en gaan in hoog tempo. De wereld van lekker eten is altijd in beweging en ik geniet er volop van.
Foodtrucks, Gin Tonic, Super foods, vergeten groenten, Burgers, Eetbare bloemen, Regionaal eten, De voedsel zandloper... Te veel om allemaal te benoemen.

Bij Albert heijn houd ik mij op dit ogenblik bezig met het verbeteren van alle kant en klaar maaltijden. Minder zout, geen kunstmatige geur kleur en smaak stoffen, minder vet. Maar vooral Lekker!. Koken zoals je het thuis doet. Verse grondstoffen, eenvoudig bereid.

Dus mocht je even geen tijd hebben? Pak gerust een verse maaltijd uit ons schap., en laat weten wat jij er van vindt!

15 april 2015

Eten voor 2.50 per dag kan dat?

Ja dat kan! En nog gezond ook, of het echt allemaal echt lekker is....dat is een tweede maar met een beperkt budget kan je gezond en voedzaam eten. ik lees dit vandaag in een artikel in de Volkskrant. Een beetje blase artikel van culinair journalist Loethe Olthuis.

Er wordt beschreven wat je er allemaal voor moet laten, geen cappunccino op het terras in de zon, geen fairtrade bananen, vanille-sojamelk, bio havermout, bio rozijnen, glaasjes wijn, oude boerenkaas en tonychocolony repen. Het is maar afzien..

De maaltijden van Loethe bestaan nu uit volkoren boterhammen met huismerk producten zoals pindakaas, appelstroop, jam en kokosbrood, houdbare melk, tonijn uit blik. Savonds zelf de bietjes schoonmaken, de erwten weken voor de soep, winterwortelen schillen voor een pannetje hutspot en de aanbiedingen goed in de gaten houden.

Het artikel besluit met een zin die mij irriteert.
Petje af voor alle mensen die noodgedwongen altijd zo moeten leven. Zelf zal ik een pistoletje oude kaas met een cappuccino nooit meer vanzelfsprekend vinden.

Loethe realiseert zich waarschijnlijk niet dat de meeste nederlanders zo moeten leven.

woensdag 25 maart

Wat ben ik blij met modern voedsel.

In het Volkskrant magazine van 21 maart staat een artikel over het paleo dieet. Hogleraar Frans Kok gaat in op de voedingswaarde van dit dieet. In tegenstelling tot wat in het artikel staat, zijn granen het meest genuttigde voedsel in de hele prehistorie, Otzi, de gletsjermummie, had ze ook gegeten.
Vlees daarentegen was er nauwelijks, aangezien wild zich niet makkelijk laat vangen en er geen megastallen of winkels waren. Thomas Mons heeft in een groepje negen dagen op de wijze van de ijzertijd geleefd in het Eindhoven museum, met een correct dieet. Dit bestond uit granen, wat gedroogd vlees en wintergroenten.
Ik kan u verzekeren dat hij na een week ontzettend blij was om weer modern voedsel te eten.
Ik begrijp de aversie tegen het moderne dieet van nu niet,
er is toch een reden dat de gemiddelde mens in die tijd niet ouder dan 35 jaar werd.

groet

Arjen zeevenhooven

 

zondag 21 december 2014

Terugblik en 2015,

 

Het was voor mij persoonlijk een prachtig jaar. Gezond, gelukkig, lieve mensen om mij heen en leuke opdrachten.
Bij Albert Heijn barsten wij van de energie en gaan wij een geweldig jaar tegemoet. Samen met het culinaire team maken wij de producten in winkel nog beter en lekkerder. Als smaakexpert en productontwikkelaar houd ik mij dagelijks bezig met alles dat met eten te maken heeft bij Appie.

Voor Young Perfect in Breda train ik de koks die in de XL winkels werken. Altijd beter en altijd lekkerder. Fijne mensen die altijd klaar staan, dus heb je inspiratie nodig voor een lekker gerecht? Kom bij ons langs, proeven en babbelen. Altijd welkom!

Fijne kerst en alvst een gelukkig nieuwjaar!

groet

Arjen

2 november

Bizar weertje!

Daar loop je dan. Prachtige zondag middag in de zon, polootje aan, beetje slenteren door het bos en wat bijkomen van de drukke week die al weer achter mij ligt. Afgelopen donderdag was ik een dag in Londen om een aantal winkels te bekijken. Ontbijten bij Jamie Oliver en daarna met de benenwagen door de stad om Wholefood, Tesco, Harrods, waitrose en andere prachtige food concepten te bekijken en hier en daar een ideetje te jatten. Londen is de stad van het grote geld en de prachtigste winkels, wel een beetje van de gekke hier en daar. Kilootje broccoli voor 7 pond!!  Geef mij dan de appie maar met witlof voor € 0.49 per pond.

fijne week

groet

Arjen