Maandag

donder en bliksem met honing en appeltjes


Bereidingsduur: 20 minuten
Kosten: € 6.75
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Vr  Zo 

Dinsdag

kipfilet met koffie en abrikozensaus


Bereidingsduur: 40 minuten
Kosten: € 8.75
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Vr  Zo 

Woensdag

Toscaans gehaktbrood met rode bietjes


Bereidingsduur: 25 minuten ( 40 minuten in de oven)
Kosten: 7.00 euro
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Vr  Zo 

Donderdag

Ierse stoofpot


Bereidingsduur: 120 minuten
Kosten: €10,-
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Vr  Zo 

Vrijdag

Visfilet met groenten van de plaat


Bereidingsduur: snel en makkelijk
Kosten: € 10.50
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Vr  Zo 

Zaterdag

Stroganoff anders met aardappelkroketjes


Bereidingsduur: 35 minuten
Kosten: 7,75
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Vr  Zo 

Zondag

boeren belegen risotto met peer


Bereidingsduur: half uurtje
Kosten: € 8.50
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Vr  Zo 
radio10-logo
 

Blog

woensdag 22 november

lekker zelf koken

Leuk dat heel holland bakt. Albert Heijn staat vol met de mooiste bak producten. Hebben jullie het appeltaart pakket al geprobeerd? Echt de mooite waard! Voor 5 euro heb je de hele middag lol, gezellig samen bakken en daarna met zijn allen snoepen van warme zelf gebakken appeltaart.

Zelf koken is leuk en als je niet zo zeker van je zaak bent.. probeer de pakketten maar eens.Courgette champignonsoep, stoofperen, paprika tomatensoep, erwtensoep. Allemaal van die gerechtjes die niet iedereen even uit de losse pols bereid.

groet

Arjen

10 oktober

De draad oppakken

Arjenkookt gaat verder met het publiceren van nieuwe recepten, ik ben even uit de lucht geweest. jammer genoeg zijn de dagelijkse uitzendingen op radio 10 gestopt, vandaar het oponthoud. Ik ga het niet ingewikkelder maken dan het is, lekker koken voor een klein bedrag, eenvoudige dagelijkse gerechten die de avond maaltijd een beetje opvrolijken. De recepten zijn altijd voor 4 personen. papa, mama en 2 kinderen, mama, mama, of papa, papa mag ook, of wat voor samenstelling dan ook.

Natuurlijk koop ik alles bij Albert heijn. het blijft wat mij betreft de beste supermarkt van Nederland (en Belgie) en ook voor de kleine beurs kan je er heel goed terecht. AH basic is vaak goedkoper en net zo goed als Aldi en Lidl.

 

21 mei

Het weer EEN KADOOTJE!

 

Wat is het de afgelopen dagen prachtig weer geweest om buiten te eten en te zijn!!

Het is tijd voor salades, barbecuen en rauwkost. Niet zo moeilijk om nu nog een paar kilootjes af te vallen, eet veel salade (niet aanmaken met vette troep), groente en drink niet teveel wijntjes en ijsjes op het terras, dan komt het vast goed met die bikinilook!

Fruitshakes zijn lekker koel en gemakkelijk te maken in allerlei smaken. Karnemelk, yoghurt en dat met al het fruit dat je in huis hebt erdoorheen, meloen, peer, aardbeien of banaan, alles kan! Niet teveel suiker toevoegen natuurlijk, dat zit al genoeg in het fruit zelf. Op internet zijn veel variaties te vinden.

MMM....geniet ervan!!

 

Groetjes Arjen.

 

21 mei (2)

Het weer EEN KADOOTJE!

 

Wat is het de afgelopen dagen prachtig weer geweest om buiten te eten en te zijn!!

Het is tijd voor salades, barbecuen en rauwkost. Niet zo moeilijk om nu nog een paar kilootjes af te vallen, eet veel salade (niet aanmaken met vette troep), groente en drink niet teveel wijntjes en ijsjes op het terras, dan komt het vast goed met die bikinilook!

Fruitshakes zijn lekker koel en gemakkelijk te maken in allerlei smaken. Karnemelk, yoghurt en dat met al het fruit dat je in huis hebt erdoorheen, meloen, peer, aardbeien of banaan, alles kan! Niet teveel suiker toevoegen natuurlijk, dat zit al genoeg in het fruit zelf. Op internet zijn veel variaties te vinden.

MMM....geniet ervan!!

 

Groetjes Arjen.

 

3 mei

Wat eten wij vanavond

De afgelopen week heb ik samen met mijn vrouw in Frankrijk doorgebracht, Lille, Rouen, Fecamp, Honfleur, Etratat. Prachtige steden en plaatsjes in Normandie. Eenvoudige hotelletjes, heel veel historie, prachtige markten met de mooiste vissen, hammen en worsten, echt een genot om rond te banjeren en niets te hoeven of te moeten.  
Uit eten hoeft in Frankrijk nog steeds niet duur te zijn of je moet in de top zaken willen eten zoals restaurant Gill in Rouen, hier betaal je voor een menu ongeveer 100 euro, en eet je foie gras, coquilles en langoustines....., het wijn arrangement en de borrel na het diner nekt je dan meestal. Uiteindelijk loop je dan met 350 euro minder op zak de tent uit, voorspelbaar en weinig spannend allemaal, been there, seen it.

Nee, de eenvoudige restaurants met menuutjes van 16 tot 25 euro die kunnen mij nog verrassen. Wat dacht je van een taartje van bloedworst met krokante appeltjes als voorgerecht, Dorade royale met venkel als hoofdgerecht en een kokos aardbeien taartje met vanilleroom als toetje voor 16 piek! En mosselen met creme fraiche en verse friet voor 11 euro.... wat een genot,  je moet wel even checken of er lekker veel Fransozen zitten te eten, val je je er nooit een buil aan

groet

Arjen