radio10-logo
 

Blog

21 mei

Het weer EEN KADOOTJE!

 

Wat is het de afgelopen dagen prachtig weer geweest om buiten te eten en te zijn!!

Het is tijd voor salades, barbecuen en rauwkost. Niet zo moeilijk om nu nog een paar kilootjes af te vallen, eet veel salade (niet aanmaken met vette troep), groente en drink niet teveel wijntjes en ijsjes op het terras, dan komt het vast goed met die bikinilook!

Fruitshakes zijn lekker koel en gemakkelijk te maken in allerlei smaken. Karnemelk, yoghurt en dat met al het fruit dat je in huis hebt erdoorheen, meloen, peer, aardbeien of banaan, alles kan! Niet teveel suiker toevoegen natuurlijk, dat zit al genoeg in het fruit zelf. Op internet zijn veel variaties te vinden.

MMM....geniet ervan!!

 

Groetjes Arjen.

 

21 mei (2)

Het weer EEN KADOOTJE!

 

Wat is het de afgelopen dagen prachtig weer geweest om buiten te eten en te zijn!!

Het is tijd voor salades, barbecuen en rauwkost. Niet zo moeilijk om nu nog een paar kilootjes af te vallen, eet veel salade (niet aanmaken met vette troep), groente en drink niet teveel wijntjes en ijsjes op het terras, dan komt het vast goed met die bikinilook!

Fruitshakes zijn lekker koel en gemakkelijk te maken in allerlei smaken. Karnemelk, yoghurt en dat met al het fruit dat je in huis hebt erdoorheen, meloen, peer, aardbeien of banaan, alles kan! Niet teveel suiker toevoegen natuurlijk, dat zit al genoeg in het fruit zelf. Op internet zijn veel variaties te vinden.

MMM....geniet ervan!!

 

Groetjes Arjen.

 

3 mei

Wat eten wij vanavond

De afgelopen week heb ik samen met mijn vrouw in Frankrijk doorgebracht, Lille, Rouen, Fecamp, Honfleur, Etratat. Prachtige steden en plaatsjes in Normandie. Eenvoudige hotelletjes, heel veel historie, prachtige markten met de mooiste vissen, hammen en worsten, echt een genot om rond te banjeren en niets te hoeven of te moeten.  
Uit eten hoeft in Frankrijk nog steeds niet duur te zijn of je moet in de top zaken willen eten zoals restaurant Gill in Rouen, hier betaal je voor een menu ongeveer 100 euro, en eet je foie gras, coquilles en langoustines....., het wijn arrangement en de borrel na het diner nekt je dan meestal. Uiteindelijk loop je dan met 350 euro minder op zak de tent uit, voorspelbaar en weinig spannend allemaal, been there, seen it.

Nee, de eenvoudige restaurants met menuutjes van 16 tot 25 euro die kunnen mij nog verrassen. Wat dacht je van een taartje van bloedworst met krokante appeltjes als voorgerecht, Dorade royale met venkel als hoofdgerecht en een kokos aardbeien taartje met vanilleroom als toetje voor 16 piek! En mosselen met creme fraiche en verse friet voor 11 euro.... wat een genot,  je moet wel even checken of er lekker veel Fransozen zitten te eten, val je je er nooit een buil aan

groet

Arjen

5 april

Weekend!

Na de mooie  dagen van afgelopen week zou je alweer zin krijgen in de zomer, met bijbehorende gerechten en heerlijk eten in de tuin.

Over eten gesproken , wat eten mensen toch veel onderweg, wachtend op het perron, bij het afrekenen bij het tanken, lopend in de stad. Dit meestal zonder er echt van te genieten...

JE kunt ook gewoon een lekkere boterham meenemen in een zakje, of thuis meteen gaan koken als je honger hebt.

Scheelt je over het algemeen een hoop kcal en misschien dat je dan weer lekker in je bikini kan van de zomer.

Groetjes

Arjen.

 

21 maart 2014

Asperges

Heeft u ze al gegeten? Het is weer volop begonnen, heerlijke sappige asperges

Asperges zijn de scheuten onder aan de wortel van de aspergeplant. De asperges kunnen groen of wit van kleur zijn. De witte asperges groeien onder de grond en krijgen geen licht, vandaar de witte kleur. Groene asperges daarentegen groeien boven de grond en in het licht. Groene asperges hebben een net wat sterkere smaak dan witte asperges. Vooral in landen als Italië wordt de groene asperge gegeten. Het begin van de lente is echt aspergetijd. De Nederlandse asperges zijn tussen maart en juni verkrijgbaar in de supermarkten en bij de groenteboer. De aspergetijd is voor je het weet weer voorbij, dus wees er snel bij! Asperges zijn heerlijk in de klassieke combinatie met gekookt ei, ham en krieltjes, maar ook in de vorm van aspergesoep of als extra ingrediënt in een salade. Het belangrijkste bij de bereiding van asperges is dat je ze voldoende schilt.