Maandag

Zoete kip met prei uit de wok


Bereidingsduur: 15 minuten
Kosten: € 8.50
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Za  Zo 

Dinsdag

Italiaanse groenten pasta


Bereidingsduur: 30 minuten
Kosten: € 7.50
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Za  Zo 

Woensdag

Pittige zomer pastasalade met ham en ananas


Bereidingsduur: 20 minuten
Kosten: € 8,50
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Za  Zo 

Donderdag

Ovenchili met tortillachips en appel


Bereidingsduur: 30 minuten
Kosten: € 8.50
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Za  Zo 

Vrijdag

Maaltijd pindasoep mat kokos gehaktballetjes


Bereidingsduur: 20 minuten
Kosten: € 8,00
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Za  Zo 

Zaterdag

Champignon risotto met sperzieboontjes en gehakt


Bereidingsduur: 35 minuten
Kosten: € 6,50
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Za  Zo 

Zondag

Zomerse Mexicaanse salade met kip


Bereidingsduur: 20 minuten
Kosten: € 13.00
Aantal personen: 4


Lees verder ...

Ma  Di  Wo  Do  Za  Zo 
radio10-logo
 

Blog

5 april

Weekend!

Na de mooie  dagen van afgelopen week zou je alweer zin krijgen in de zomer, met bijbehorende gerechten en heerlijk eten in de tuin.

Over eten gesproken , wat eten mensen toch veel onderweg, wachtend op het perron, bij het afrekenen bij het tanken, lopend in de stad. Dit meestal zonder er echt van te genieten...

JE kunt ook gewoon een lekkere boterham meenemen in een zakje, of thuis meteen gaan koken als je honger hebt.

Scheelt je over het algemeen een hoop kcal en misschien dat je dan weer lekker in je bikini kan van de zomer.

Groetjes

Arjen.

 

21 maart 2014

Asperges

Heeft u ze al gegeten? Het is weer volop begonnen, heerlijke sappige asperges

Asperges zijn de scheuten onder aan de wortel van de aspergeplant. De asperges kunnen groen of wit van kleur zijn. De witte asperges groeien onder de grond en krijgen geen licht, vandaar de witte kleur. Groene asperges daarentegen groeien boven de grond en in het licht. Groene asperges hebben een net wat sterkere smaak dan witte asperges. Vooral in landen als Italië wordt de groene asperge gegeten. Het begin van de lente is echt aspergetijd. De Nederlandse asperges zijn tussen maart en juni verkrijgbaar in de supermarkten en bij de groenteboer. De aspergetijd is voor je het weet weer voorbij, dus wees er snel bij! Asperges zijn heerlijk in de klassieke combinatie met gekookt ei, ham en krieltjes, maar ook in de vorm van aspergesoep of als extra ingrediënt in een salade. Het belangrijkste bij de bereiding van asperges is dat je ze voldoende schilt.

asperge tijd

Asperges

Heeft u ze al gegeten? Het is weer volop begonnen, heerlijke sappige asperges

Asperges zijn de scheuten onder aan de wortel van de aspergeplant. De asperges kunnen groen of wit van kleur zijn. De witte asperges groeien onder de grond en krijgen geen licht, vandaar de witte kleur. Groene asperges daarentegen groeien boven de grond en in het licht. Groene asperges hebben een net wat sterkere smaak dan witte asperges. Vooral in landen als Italië wordt de groene asperge gegeten. Het begin van de lente is echt aspergetijd. De Nederlandse asperges zijn tussen maart en juni verkrijgbaar in de supermarkten en bij de groenteboer. De aspergetijd is voor je het weet weer voorbij, dus wees er snel bij! Asperges zijn heerlijk in de klassieke combinatie met gekookt ei, ham en krieltjes, maar ook in de vorm van aspergesoep of als extra ingrediënt in een salade. Het belangrijkste bij de bereiding van asperges is dat je ze voldoende schilt.

25 februari

Prachtig Nederland,

 

Wat een heerlijkheid, half nederland aan de Quinoa, acai bessen, goji bessen, havermout, linolzuur, anti oxydanten en andere super foods die wij volgens de nieuwe Belgische Goeroe Chiis Verburgh allemaal tot ons moeten nemen om niet al te snel te sterven, of ons zelf langer te conserveren.

Ik ben een beetje van het pad af. Veertig jaar geleden.  Asbest werd volop gebruikt, DDT werd driftig gestrooid. Van roken werd je een kerel en je eerste borrel dronk je op je 15de. E nummers zaten echt overal in, Joris drie pinter kreeg ons aan de melk. Geen roetfilter te bekennen..... nou ja..

Wat ik wil zeggen is het volgende. Ik ben nu 53 en van de tijd hierboven beschreven.
Mijn vader is net op zijn 88ste overleden en ook zeker van die periode.

Ik geloof niet in Chris Verburgh, ik geloof in normaal gezond verstand.
Niet te veel eten, genoeg bewegen, matig met alcohol en roken is voor domoren.

Heb ik ook weer wat gezegd.

groet Arjen

vrijdag 31 januari

Januari is al weer geweest!

 

De tijd vliegt als je plezier hebt. Bij Albert heijn zijn wij druk met het bedenken van nieuwe ideeen voor de winkel en allerhande, de warme Italiaanse winter is een prachtig voorbeeld van onze heerlijke recepten. Kom je ook even kijken in de AH XL winkel ?

Onze koks staan lekker te koken, en er is altijd wat te proeven.
Het leven is een feest, geniet er van. En heb je vragen over koken? gewoon even mailen. Altijd antwoord

groet

Arjen